Freitag, 23. Januar 2009

Malaga

 Zilele 1 si 2

 

Impreuna cu un Basler obosit si aricios am plecat sambata spre Spania. Am descoperit ca din 2007 e aproape o traditie anuala sa calc pe la senores con sombrero. Si e bine asha.
In speranta sa gasesc putin soare care sa tina depresia post-partum la distanta :) am aterizat in Andaluzia, la Malaga. Din pricina de familie mare, remuneratie dupa buget mica, rezervarea la hostel am facut-o in stilul clasic, primul de pe lista ordonata dupa pret.  

Picasso Backpacker's Corner castiga in felul asta oficial titlul de cel mai cacacios hostel la care am stat ever (sunt sigura ca se poate si mai rau). Macar personalul era dragutz, dar:

- am avut de ales intre o camera fara geam (!!!!) si o camera cu geam; camera cu geam era de fapt un pat intr-un dulap cu geam:D. Nu exagerez, deschideai usha si paseai in pat. Trebuie sa fi avut 3x3 m or smth. Plus de asta termopanu care dadea spre ceva curte interioara izola asa de bine ca ne-am trezit scaldati in super-condens. Am schimbat-o dupa prima noapte, pentru ca lu the Basler i s-o infuriat ceva nerv sciatic de la patul super-neconfortabil. A treia camera era ok, mai putin faptul ca EU dadeam cu capul de tavan. The Basler mergea pe burta.

- micul dejun era inclus, dar ti-l serveai singur din borcane si trebuia sa iti speli vasele. Vasele pe care le primeai erau jegoase.

In fine, o noapte e ok, perioade lungi nu recomand, desi, desi, again, oamenii au fost super de treaba si locatia era buna.

Duminica am explorat ashadar Malaga, la o frumoasa temperatura de 17 grade si un soare primavaratic. Am vazut pentru prima data in viata mea portocali cu fructe in ei pe marginea drumului:

 

 

Dupa care am urcat in Alcazaba, o fortareata din secolul XI (sau cam asha ceva), pe care oamenii o tot renoveaza de-atunci din pricina de pereti din calcar. Si acolo era plin de portocali (din care am shi gustat, dar cred ca am ajuns prea devreme :D)

 

 


Multe curti interioare dragutze

 

 


 Si traditionala poza cu shosetzele:

 

 


 Dupa care am facut o plimbare pe plaja...

 

 

Unde am cunoscut cea mai mare meduza pe care am vazut-o ever (in the wild) si cu care n-as vrea sa ma intalnesc inotand :P.

 


Am urcat apoi spre Castillo del Gibralfaro, alta fortareata care servea de garnizoana si far pe vremea maurilor.

 

 Cu vedere la Plaza de Torros et co.

 


 

Spre seara am descoperit cel mai si cel mai TARE bar de tapas EVER (in the whole universe) - si anume Pepa y Pepe, pe care ii recomand calduros pentru portiile IMENSE (sau, ca sa ma exprim mai exact, pentru jumatatile de portii IMENSE), extrem de ieftine si de bune. Am mancat acolo 4 zile din cinci :D.


A doua zi am bananit pe la shopping si am vazut catedrala (nik impresionant).

 

 

Dupa care am pornit-o spre statia de autobuz unde ne-am cumparat neshte frumoase bilete spre alte destinatii exotice.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen