Freitag, 23. Januar 2009

Gibraltar

Probabil ati observat pana acum ca io cand sunt in vacanta am o pasiune perversa de a ma trezi la 6 pentru a lua ceva autobuz/tren/vapor. Nu m-am dezmintit nici de data asta si luni la 7 eram in autobuzul spre Gibraltar cu pashaportu in traista si fara pe bani pe care Ariciul ii uitase acasa. Dupa o calatorie frumoasa, pe malul marii si  pauza de pipi in Marbella (care cik e ceva paradis pentru "people"), am ajuns in La Linea, ultima statie de autobuz din Spania.

 

Am trecut granita pe jos si am luat ceva autobuz pana in ceva care credeam noi ca ii centrul orasului. Ne-am inselat numa cu vreo doua strazi.

Al treilea bancomat de pe Main Street a functionat asa ca am pornit sa ne cumparam bilete la telecabina spre Upper Rock, sa vedem faimoasele maimute care au colonizat insula impreuna cu englezii. Din pricina de ceva furtuna instalatia era oprita, si oficiul de informatii turistice (suna romaneshte?) ne-a recomandat sa ne cuplam cu alti omuletzi si eventual sa inchiriem un taxi. Ajunsi in statia respectiva ne-a agatzat insa Kif, cel care urma sa fie shoferul nostru dezaxat pentru urmatoarele trei ore, care ne-a explicat de altfel de la inceput ca "i'm crazy but i am the best" si ne-a facut o oferta pe care noi, ca niste turisti adevarati ce suntem n-am putut-o refuza :).

Pe drum ne-a mai explicat de trei ori cum ca el ii dus cu pluta, ca ii uraste pe englezi si spanioli la gramada, ca are patru copii cu trei femei diferite, ca fetita lui cea mai mica are trei ani jumate si ca nu ii adevarat ca pe Nelson l-au trimis in Anglia intr-un butoi cu rom, pentru ca romul il bausera soldatii, ci intr-unul cu brandy, care dupa parerea lui e un mare pacat, pentru ca lui ii place brandy-ul foarte mult.

Prima oprire a fost Europe Point, de unde se vede tare frumos Africa

 


 

Si farul

 


Si moscheea Ibrahim-Al-Ibrahim cu the Upper Rock in spate

 


 

Am urcat apoi spre St. Michael's Cave cu Kif povestindu-ne despre smuggleri. In fatza pesterii i-am cunoscut si pe ceilalti locuitori ai insulei, care n-aveau nici o jena sa se harjoneasca prin sau pe gift-shop

 

 

Pestera are doua nivele; noi l-am vizitat doar pe primul din lipsa de timp (turul inferior dureaza cam trei ore). Camera principala e folosita uneori ca sala de concerte si imi imaginez ca trebuie sa  fie o experienta unica sa asculti muzica acolo.

 


Kif ne-a zis insa ca din cauza numarului redus de locuri nu prea ii rentabila afacerea, dar ca el l-ar aduce odata pe Andea Bocelli :P. Ne-a zis de asemenea ca a baut doua brandy-uri cat ne-a asteptat si dupa respiratia lui ne-am dat seama ca nu minte :). Cu toate astea am ajuns bine pe creasta unde ne asteptau prietenii lui cu atata drag ca mai ca ne-au intrat in mashina.

 

 Bine, la asta ajuta si faptul ca ailalti soferi aveau niste bäte, in timp ce shoferul nostru avea o punga de M&M :).

Asa ca le-am admirat pe frumoasele primate (recunosc ca m-am panicat cand un maimutoi cu tupeu m-a tras de par inainte sa mi se urce in carca. Au degete fine si moi:D).

 


Si sunt prietenoase daca le cunosti :)

 


Am coborat apoi spre Marile Galerii care explicau umpic istoria militara a Gibraltarului

 


Si de unde se vedea frumos La Linea

 


Kif ne-a adus apoi in oras si a plecat sa mai bea niste brandy probabil, iar noi am vizitat muzeul Gibraltarului (boring) si am mai facut niste shopping foarte fructuos.

Am traversat apoi aeroportul pe jos :))

 


 

Si ne-am intors in Spania sa luam autobuzul spre Malaga.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen