Mittwoch, 28. Februar 2007

Raport de party

 Sambata m am hotarat sa imi vindec mahmureala cu o noapte intr un club adevarat. Asta e replica unui om care nu a avut voie sa mearga la discoteca in liceu :D. De fiecare data cand ma duc sa dansez undeva sunt ca un copil prost in magazinul cu jucarii: totul e fascinant, colorat, zgomotos, sclipicios, populat de oameni pentru care asta pare a fi the ultimate fun. Eu ma uit ca la un spectacol.


Oricum, Liquid e un club fain, petrecerea s a kemat "Rendez vous in Hell" si a fost animata de singurul DJ housy-soft-techno-smth care imi place si anume Martin Solveig. Pam Pam. Iete si o poza cu "atmosfera"


 

    Duminica a fost ceva mai interesant, pentru ca dupa 4 ore de somn am plecat la Basel, la super Fastnacht. Povestea acestui carnaval e destul de amuzanta, pentru ca se intampla in prima duminica de "post" (dupa catolici). Cu alte cuvinte, the Basel people au zis "ua, pe noi ne doare la basca de postul vostru de 7 saptamani, noi o sa il facem de shase si o sa aruncam confetti cand vrea muschiul nostru".

    Cu toata aceasta tenta de "razvratire", Basel Fastnacht nu e o sarbatoare vesela. Pana si colegul meu german spune ca are un usor aer militar.

Festivitatile debuteaza Duminica noaptea (sau luni dimineata, cum vreti sa ii spuneti ), la 4 AM cu Morgenstraich, o parada a lanternelor. Ca sa ma exprim asha plastic, siruri de oameni cu lanterne mici pe cap, sau carand lanterne mai mari pe umeri (lanterne pictate cu povesti amuzante, cu glume politice, mai moderne (cu Crazy Frog) sau mai clasice (cu personajele traditionale ale carnavalului), pornesc din diferite colturi ale orasului, cantand toti la flaut aceeasi melodie. Una care iti suna in cap doua zile dupa ce ai parasit Baselul.

    Radeam cu incantatoarea mea gazda ca daca stai sa te gandesti bine, e cam dorky sa iesi la 4 dimineata in ploaie ca sa vezi omuleti cu becuri in cap.

    Asta e momentul cand pot sa explic si conceptul de Schyssdraeggzuegli - astia sunt oamenii care nu fac parte dintr o clica (si deci nu au costumele superscumpe, mastile pictate manual, respectiv flautul fermecat) dar cu toate astea participa "activ" in cortegiu. Si cik nu e bine.

Well, dupa Morgenstraich ne am intors la barlog si ne am trezit la timp pentru a vedea cortegiul de Waggis. Astea sunt niste care, decorate cu o anumita tema (sport clubs, companies, political groups) de unde niste personaje cu masti scary (numitii Waggis) arunca flori si portocale fetelor, bomboane copiilor, confetti cu kilul celor care nu poarta insigna de sustinere a festivalului (Blaggedde) respectiv, dupa imaginatia de moment ceapa, morcovi, pastarnac, chiloti de bunicuta si alte lucruri interesante. Trebuie sa ma laud ca impinsa de R. am produs si eu niste flori. Care au venit cu o punga de confetti ca bonus :D.

    All in all, am ajuns la inapoi la Neuch printr un fortunate twist of fate, pentru ca iar am adormit ca o cizma in tren si m am trezit fix cand veneau oamenii sa mature prin vagon.

    Pozele mele de la Morgenstraich sunt complet nule, asa ca o sa pun doar doua (nesemnificative) si ceva de la Cortegiu. Observ ca am inceput sa scriu Substantivele cu Litera mare. How sad.

 

Basel by night


 


 

Some masks


 

Lonely lantern

 


 

Weird lantern


   

Cateva imagini de la cortegiu

 


 


 


 


 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen