Freitag, 10. November 2006

Povestiri de acasa

   

E timpul sa marturisesc sincer ca am inceput acest blog inspirata de VisUrat si de Maddish

    Maddish mi a fost colega de liceu si ne a unit, printe altele si pasiunea pentru jurnalism. Acum ea face jurnalism, eu fac nanotehnologie :).

    Pe Vis Urat nu il cunosc personal, dar m am bucurat cand mi au trimis oamenii linkuri spre blogul lui, spunand admirativ "Uite-l pe asta, e destept, iesean de-al tau". L-am citit, mi a placut, mi-am spus in gand "mai nasc si in Moldova oameni". Am incrucisat degetele sa ii traiasca blogul, sa aiba cat mai multi vizitatori, ca poate, poate si-or mai schimba si altii mentalitatile. 
    Dar cum orice minune tine trei zile (in cazul asta 3 saptamani de cand e ViUrat la favorite), iata ca ziaristul meu preferat povesteste cum si a "renegat" cainele in fata organului de paza si ordine, caine care era fara lesa si botnita intr un loc public. Treaba justificata prin faptul ca respectivul caine nu musca, nu latra, nu e periculos si in plus, "la maidanezii aia nu va uitati"?

    Ca posesor de caine (in Romania) si cititor obsesiv compulsiv de materiale despre dresaj/ingrijire mi s-a ridicat nivelul adrenalinei sky high. Am auzit de atatea ori in .ro replica "nu musca, doamna",pentru ca apoi respectiva potaie sa sara la potaia mea (tinuta in lesa).

Sa admitem insa ca animalul lui VisUrat e un adevarat lord, extrem de bine crescut, care trece strada doar pe culoarea verde a semaforului si prefera o negociere civilizata cu un caine vagabond, decat saritul direct la beregata.

    Ca VisUrat nu isi tine cainele in lesa ma deranjeaza mai putin. Totul e acceptabil pana la primul accident de masina. Al cainelui. Sub masina.
    Ca VisUrat justifica aceasa atitudine cu aaaaaataaaaat de copilareasca replica "cand o-ti aduna maidanezii de pe strazi o sa imi pun si eu cainele in lesa" ma dezamageste. Tocmai el, care se vrea razboinicul luminii in presa romaneasca, baga asa o replica de grupa mare. Ca si cum pedeapsa cu inchisoarea pentru furt o sa se aplice la romani doar dupa ce toti rromii care fura sunt dupa gratis. Pai nu e asta double standard ?

    Evident, ca in orice disputa internautica s a ajuns si la "detest maidanezii - esti un criminal pentru ca detesti maidanezii - ba voi sunteti niste ignoranti -samd".

    Bottom line, faptul ca avem maidanezi pe strada (pe care eu personal i as eutanasia pana la ultimul, nu cu bata si cu injectie letala), n are absolut nici o legatura cu lesa si botnita obligatorii pentru cainele din dotarea proprie. E usor sa dai lectii de verticalitate in html, mai greu e sa actionezi personal in sensul schimbarii unor lucruri. E usor sa pretinzi schimbarea altora, e mai greu sa strangi rahatelul cainelui tau.

 

3 Kommentare:

  1. imi place despre tine dar nu iti dau intru totul dreptate. sa stii ca e usor sa teoretizezi si sa predici "lasarea de la sine" dar uneori te umpli de nervi si frustrare si iti cam ajunge. iti ajunge cand tu strangi pampersi cu rahat din parcul de copii si in locul unde iti plimbi cainele un tampit pune otrava. iti ajunge cand tu strangi dupa cainele tau dar n-ai voie sa intri cu cainele in botanica unde cresc in schimb cinci maidanezi in pace si prosperitate. si-ti ajunge cand ai vrea sa ii tratezi pe altii corect si esti plin de bun simt si n-ai parte decat de blagosloveli si injuraturi. si da, am fost si eu pe afara si stiu ce si cum. si da, uneori ca roman imi ajunge sa fiu luat de fraier pentru ca sunt corect. cat despre a raspunde pentru animalul tau, aici e alta poveste. ma refeream strict la rahat.

    AntwortenLöschen
  2. Pai tocmai asta e problema, Shalimar, nu e vorba despre lasarea de la sine, ci despre atitudinea civica, pentru ca tocmai aia ne lipseste.
    Eu cand ma duc acasa imi iau punga cu mine si strang rahatzelul, nu pentru ca ma umplu de respect babele de la parter, ci pentru ca asa simt eu ca e bine. In fond, maine cainele tot pe acolo o sa il plimb, si poimaine la fel, si uite asa, dupa o saptamana is 7 rahatzi ai cainelui meu. Prefer sa vad N-7. Daca un vecin ar lua exemplu de la mine ar fi N-14 :).
    Cat despre maidanezi - eu sunt contra. Cu toate astea, faptul ca ei exista nu ma impiedica pe mine sa fiu civilizata, atat cat pot. Ca is fraiera sau nu,asta conteaza mai putin. Imi place N-7, asta ii tot.

    AntwortenLöschen
  3. E o parere personala blogul meu. Asa cum este si blogul tau. Nu sunt perfect, nu vreau sa fiu perfect. Gresesc si eu, si sunt constient de asta. NU sunt absurd sa nu accept si parerile celorlalti, chiar tin cont de ele atunci cand sunt puternic argumentate...
    Cainele meu nu face parte din categoria cainilor periculosi, din aceasta cauza il tin dezlegat, mai ales la acele ore tarzii din noapte. L`am renegat pentru ca vroiam sa vad reactia respectivelor organe, pentru ca amenda nu aveau cum sa`mi dea oricum... Dar nu se stie niciodata...
    In fine, multumesc pentru faptul ca ai pornit acest blog din cauza mea, chiar daca acum nu mai esti de acord cu mine:)
    Nu am facut blogul pentru a avea laudatori... Mi`am facut blogul pentru mine, pentru a vedea pareri, si, cum am spus si in alte randuri, ma voi opri din scris in momentul in care nu vor mai fi comentarii... Chiar daca sunt mii de vizitatori.
    Toate cele bune.
    VisUrat

    AntwortenLöschen