Montag, 19. März 2007

Si a plecat...

     Azi dimineata se kinuia sa ninga. Oh well, at least I had a sunny saturday and slept all through the rainy Sunday.

 

    Mi as da cu parerea despre doua lucruri: faptul ca Centrul Cultural Roman din Neuchatel e condus de o elvetianca si maniera cel putin ciudata a elvetienilor de a petrece (like 4 ore de heavy drinking ca sa danseze o ora. dupa care is ametiti si pleaca acasa :D oh well). Dar n o sa o fac deoarece bird flu si work.

 

 

10 Kommentare:

  1. Apologies. I had forgotten 'dude' may be taken as a somewhat derogatory term.

    AntwortenLöschen
  2. dar ce zice romanul cand se da cu capul de zid?

    AntwortenLöschen
  3. 1. romeo get ur own blog

    2. aw ce face un roman dupa ce se da cu capul de zid????

    AntwortenLöschen
  4. Domnia ta gresheste, io vb cu oameni pe mess. Si oamenii imi raspund. E de la tine :D

    AntwortenLöschen
  5. Madame,cu toate repectivele, dar domnia mea se opinioneaza sa creada ca dragalashenii voastre nu va merge méss-ul :

    "04:47
    cum nu?

    04:47
    nu itzi mere tie messu

    04:50
    pana lumea

    05:57
    clar

    05:58
    BING

    06:01
    DING DUNG

    06:04
    BONG

    06:06
    asta e

    06:12
    nu-tzi mere chestia

    09:46
    BHRE

    10:03
    no, ca l-ai stricat si pe asta"

    AntwortenLöschen
  6. 1. pune breh un smiley dupa chestia aia, nu mi hartui al 4 lea cititor.
    2. se bucura ca macar got spooned :)?

    2* raspunsul corect e "sare intr un picior si se bucura ca nu a cazut in prapastie" Si dak stam sa analizam, stii, nici nu e asha rau. Ca mai bine un cucui decat tetraplegie, ney?

    AntwortenLöschen
  7. LOL, buggy. Bine ca ai timp sa mi comentezi pe blog, da sa mi raspunzi pe mess nu :D.

    Romeo, petrecerea era in partea germana.Si astia se pupa aici mai ceva ca francezii, dar e un pupat sec, politicos, care mie personal nu mi spune nik. Si dupa seara de sambata sunt alergica la pupat =))) Buggy stie ;).
    Iar la partea cu patriotismul...nu pot sa comentez. La intalnire au fost fo 30 de oameni, majoritatea aproape de varsta pensiei. Apai dak nici aia n au timp...Cat despre aia 50 de ani de comunism eu cred ca ar fi momentul sa ne oprim from blaming it all on it. Ca slava domnului, s au deschis granitele, oamenii au mai putut sa vada ce ii in afara si ar fi putut sa ia si modele bune, nu sa mearga la furat si altele. Eu cred ca asa suntem noi, ciufuti, and that s it.

    AntwortenLöschen
  8. Mr, at most, at most I repeate you could call me Dudette. On a second thought - no. You cannot.

    Si in al doilea rand - tu ai adus argumentu shiela cu "50 de ani de comunism, Nastase" yada yada. Not me. Am presupus ca asta e parerea dumitale. Tu ai zis ca e induced, io am zis ca e hard wired (pe limba mea "ciufuti").

    Si oarecum B. are dreptate - get a blog, really, ai multe de spus si pe asta nu il citeste nimeni (almost)

    AntwortenLöschen
  9. trend-uri demografice in istorie, foamete, boli, efectul stepei si a laptelui de iapa asupra creierului uman etc. Istoria e in mare parte explicata de accidente biologice si trend-uri demografice...

    P.S. I'm, like, a guy who knows languages and history and does social studies and shit :) Your complement or opposite or whatever.

    The point is I'm an authority and you should believe me.

    No, ca acu' daca incep sa explic in ce fel fraza de mai sus e romaneasca si cum a ajuns trasatura aia sa fie de baza in caracteru' roman, nu mai termin niciodata...

    AntwortenLöschen
  10. Dude,

    1) inertia sociala e o forta foarte puternica. Uita-te de pilda la sudul Italiei, sau Sicilia: cat s-a schimbat din vremea romanilor? Tu zici ca s-au deschis granitele, si oamenii au mai putut sa vada ce ii in afara si ar fi putut sa ia si modele bune, nu sa mearga la furat etc.

    Pai uita-te la minoritarii din State :) aici nu-s granite de trecut, societatea-i bogata, cu discriminarea s-a terminat de mai multa vreme decat au iesit romanii din tara, si totusi... you know how the brothaz live?

    Alegerea personala a individului e un factor atunci cand ai o sample de un individ... da' cand vorbesti de populatii de milioane de oameni, nu prea sunt decat 2 chestii care face diferenta: hardware-ul si software-ul... hard brain-wiring si software-ul, cultura adica, care ruleaza pe el, deci

    1) Caracteristicile rasiale si
    2) Conditiile sociale, istorice, culturale.

    Cu no 1 nu mai merge sa te arati in societate, si oricum nu-i ideea ca pe romani sau pe sicilieni de la natura nu-i duce mintea, si's mai boi decat elvetienii sau milanezii, nu prea-i stiintifica...

    Si nu poti nici sa zici ca e personal choice, you can't get away with it, cand ai o populatie de 20 de milioane care in proportie de 90% face alegerea aia, trebe sa explici de ce... aia, aia... modalitati de supravietuire sub comunism, bacsis, acadea, giumbusluc... patru sute de ani sub turci...

    Nu te contrazic cand zici ca 'romanu' e ciufut, sictir bla bla bla' :) Zic doar ca mai trebuie sa si explici de ce e el asa, ca altfel... nu-ti da nimeni grant sa scrii un paper pe tema asta (si nici nu-i serios). Is it hard-wired into his brain? Or is it because of his cultural background, derived from historical conditions?

    Ei, si nici vina rusilor sau a turcilor nu e, oricum nu vina in sensul ca ei 's evil creatures si altceva in afara de rau nu pot sa faca... da' tre' sa analizezi tren

    AntwortenLöschen