Mittwoch, 16. März 2011

Chienbäse & co

Dupa cum stiti probabil eu sunt fan Basel Fasnacht, ba chiar la un moment dat blogul meu se numea dupa un fel de grup micut de participanti la carnaval.

Anul asta am inceput cu sfarsitul carnavalului de la Liestal, pe care oamenii il sarbatoresc alergand cu butuci aprinsi in spate. Cam asa:

Von Chienbäse 3/16/11 8:39 PM


Am mai vazut treaba asta odata, in 2006 cand am fost pentru prima data la Basel (si la carnaval, btm). Numai ca in 2006 s-a intamplat sa ninga si atunci s-au hotarat sa faca lucrurile "low risk" (din ciclul "alerga-mi-as cu cinci kile de lemne in flacari in spate e definitia "low risk"-ului) si n-au avut carele, de teama ca s-ar putea sa nu poata frana. Carele care este:

Von Chienbäse 3/16/11 8:39 PM


Si mai este:

Von Chienbäse 3/16/11 8:39 PM


Si mai cu decoratii:

Von Chienbäse 3/16/11 8:39 PM


Si o poza proasta, dar numai ca sa vedeti reactia privitorilor curiosi la trecerea carului respectiv :)

Von Chienbäse 3/16/11 8:39 PM


Si dupa Liestal ne-am dus la Morgenstreich, inceputul oficial al carnavalului care are loc la 4 dimineata (cred ca am mai scris asta de fo cateva ori :), dar de-acolo n-am poze, ca cica e nepoliticos sa faci poze cu blitzu, sa strici atmosfera si sa chiorasti oamenii care canta la picolo pe sub masca.

Luni am fost la cortegiu, dar mi-am propus sa produc cat mai multe portocale, floricele si bomboane (which I did), asa ca am facut doar doua poze:

Von Chienbäse 3/16/11 8:39 PM


Si cu dedicatie speciala pentru Pisica Cenusie, motociclistul mutant:

Von Chienbäse 3/16/11 8:39 PM


Carnavalul dureaza pana maine, cei din Basel numesc asta "cele mai frumoase trei zile", (die drei scheenschte Daag, cu eee ca pe malul drept al Rinului, dar yours truly a trebuit sa se intoarca la work, asa ca...next year, same place.

Who's their daddy

Hahahaah

Von Dresses 3/2/11 6:44 PM


Din pacate n-am putut sa-l pozez pe posesor (ar fi trebuit prea multa inginerie ca n-am tripod), dar pentru o prima incercare zic io ca nu e rau ;)

Mittwoch, 2. März 2011

Rochitele, fustite, primavara, ce mai!

In ordinea in care au fost facute:

Fusta din pricina careia m-am certat cu profa de la curs (care 1) mi-a gasit ideea prea "etnica" si 2) a zbierat la mine ca de ce imi permit io sa croiesc fara tipar). Iat-o deci, fara tipar:

Von Dresses 3/2/11 6:44 PM


Si de ciuda, nu m-am mai dus la curs si am trantit si o rochie...tot fara tipar :D.

Von Dresses 3/2/11 6:44 PM


Dupa care am zis, totusi sa nu imi pierd banii si m-am transferat la cursul de desenat tipare (pe undeva avea dreptate femeia). Unde am inceput pashic, cu o rochita..."de toate zilele", dintr-un bumbac recuperat din "lada cu resturi" de la magazinul meu preferat (shnuruletzele au costat mai mult decat stofa).

Von Dresses 3/2/11 6:44 PM


Si o fustita, tot balon da de data asta cu tipar, pe care am facut-o pentru o colega. Am facut o greseala la pus bentita si dupa ce am scos-o mi-au ramas niste gaurele. Motiv destul de bun sa nu o mai dau cadou si sa o pastrez pentru mine :D, pentru ca o ador independent de gaurele.

Von Dresses 3/2/11 6:44 PM


Ultima rochie, cu gluga dubla si maneci. As fi putut sa fac gluga mai bine, dar ca de obicei, m-am grabit asa ca arata...cum arata. Purtabila, si goody moody :)

Von Dresses 3/2/11 6:44 PM



Mi-a mai ramas un singur curs de facut asha ca mi-am propus sa il folosesc pentru un proiect ambitios (we don't jinx it). Proiect care imi va testa rabdarea la maxim, mai ales ca nu mai am asa mult timp pentru cusut....