Mittwoch, 30. Juni 2010

10


Cred ca mi s-au ofilit antenele si nu mai sunt in stare sa pricep mesajele trimise de Univers sau o fi pentru ca, vorba cantecului, am strans amandoi o gramada de ieri, prea ocupati cu treburi de oameni mari- dar uneori, zau ca ajuta sa privesti in lumina, ca sa-ti aduci aminte unde e acasa.

Sonntag, 27. Juni 2010

Despre neutralitate

Bine ca nu mi-am pus si tricoul rosu vineri seara.

B. n-a vazut nici un meci si a zbierat tot timpul (dupa ce mi-a fisurat un timpan cu vuvusela) cum ca "bai ce prost joaca astia". Io, temandu-ma pentru celalalt timpan, nu i-am mai spus ca imi salta inima de bucurie sa ii vad pe elvetieni odata, dupa doua meciuri, macar in jumatea ailalta de teren.

Ma rog, s-a terminat cum s-a terminat si ne-am uitat si la comentariile de dupa (au astia un moderator pe care il cheama Salzgeber, adik...datatorul de sare cum ar veni si care mi-a fost antipatic cu spume pana acu fo doua saptamani cand au facut astia mijto de el si de cum pronunta el tot timpul "Diitschland" in loc de "DEUtschland". Si de-atunci am instituit cu B. "borcanul lui Salzgeber", in care o sa punem cinci franci de fiecare data cand zice Diitschland si la sfarsitul campionatului ii trimitem toti banii sa isi cumpere o camasa mai putin oribila de cat alea cu care ne insangereaza ochii in fiecare seara).

Si in timpul comentariilor m-au palit asha niste consideratii psihologice, vazand interviurile cu diversi jucatori.

1) Elvetia e neutra, si asta se vede si la fotbal. Pentru ei nu exista conceptul de "sa imi apar saracia si nevoile si neamul". Nu se iese din linie nici in dreapta nici in stanga. Nici nu pierd (echipa care a rezistat cel mai mult fara gol), dar nici nu castiga (echipa care a marcat un singur gol in trei meciuri).

2) Desi istoric is neam de mercenari, n-au nici un simt al luptei. Pai bei, sa faca Romania egal cu Hondurasu, se gaseau o mie de vinovati, arbitru, mingea, antrenoru, vuvuselele - astia saracii rupti in gura de oboseala nici macar nu erau suparati "Atat am putut". Nu tu draci, nu tu nervi, nu tu dorinta de revansa.

3) In toate tarile, cand se duce echipa rusinata acasa, toti injura antrenorul ba uneori il mai si dau afara. Stand noi pe balcon si comentand meciul i-am auzit cu surprindere pe B. si sora lui spunand "vai, da Doamne sa nu plece Hitzfeld de la Nationala, ca chiar am bulit-o". Dear LORD, pana unde merge umilinta????

Asa ca de-acu, Italia si Elvetia fiind pe la casele lor, eu o sa sustin taraneste Germania. Si daca bat englezii in seara asta o schimb pe Argentina, sa avem si noi doua saptamani pace in familie :)).

Si btw: stiati ca puteti pune un dulce background de vuvusela peste orice videoclip din Youtube? Numa trebuie sa apasati pe mingiuta din dreapta jos si acest imn al Germaniei capata cu totul alt farmec.

Donnerstag, 24. Juni 2010

Of of mai mai

Nu se poate omu' duce nici macar fo 4 ore la examenu de germana ca se si hotaraste Italia sa plece acasa cu trei goluri si coada intre picioare....Almiteri am facut aproape bine pentru ca a fost neasteptat de scarbos la proba de citit. Vedem rezultatele in august.

Urmeaza bancul zilei si povestiri din clan:

Bancul zilei (mi-am cumparat o carte care se cheama "Glume elvetiene pentru copii")

Un sales manager de aspiratoare se opreste la o ferma, navaleste peste tzaranca in casa si ii rastoarna un sac de balegar si praf in mijlocul sufrageriei spunand:
"Daca mai ramane un fir de praf dupa ce termin de aspirat, il mananc"
La care tzaranca: "Apai, pofta buna, domnul meu, ca noi aici n-avem curent"

Povestiri din clan:

Matza lui B. (ma rog, umpic si a mea) zgarie din nou canapeaua.
Ii strig din varful patului de unde scriu acest post "Timeeeeeeeh"
Si vine raspunsul shoptit al lui B. de dupa usa(care nu stie decat trei fraze in romaneste si una din ele e o injuratura): "Ci faaaaaaci"

Ma rog asta din urma e amuzanta probabil numai pentru mine, fiindca imi place parodia de la "Wazaaaa"

Incrucisati deshtele

Am examen la germana peste doua ore si sunt "gelähmt vor Angst", asha de "gelähmt" ca nu mi vine sa ma mai uit peste nici un verb cu prepozitii, vreau numa sa se termine si sa vin acasa sa ma uit la meci.
Si mai am si maine, la oral, si stim toti (mai ales aia care citim Jocul lui Ender) ca e doar o chestie mai nashpa decat examenul oral...

Montag, 21. Juni 2010

Nici un claxon

Pentru ca Elvetia a pierdut, in 10 oameni, in fata unui Chile cum n-am mai vazut pana acum (nu ca m-as fi uitat la fotbal prea des, dar baietii astia chiar au jucat bine). Eu am tot incercat sa zbier din fata televizorului cum ca nu se poate castiga cu un singur om in atac si restu' cu fundu in poarta, macar pentru faptul ca ala singuru' n-are nici o sansa sa ajunga in careul advers sa simuleze vre-un fault (dupa cum am vazut ca se poarta, de exemplu ieri in meciul cu Italia). Dar nah, Oh-ha (Otmar Hitzfeld, antrenorul .ch) avea saracul alte probleme decat sa ma asculte pe mine.
Conform colegului francez cica e de bine ca Elvetia a pierdut, pentru ca, presupunand ca Elvetia bate Hondurasu' cu fo 2-0, Spania ar trebui sa ii bata pe chili-people tot cu 2-0, ceea ce dupa ce joc am vazut azi e destul de greu. Asta desigur daca Spania nu pierde in seara asta surprinzator cu Hondurasu', ceea ce ar face toate calculele astea complicate inutile.
Si de ieri, de cand am vazut meciul Braziliei, pentru care m-am si certat cu colegu de birou (brazilian de la mama lui, care sustine ca ala n-o fost fault ce o facut Kaka) echipele mele preferate de la WM sunt:

Paraguay
Noua Zeelanda
Mexic (numa' pentru ca a batut Frantza atat de tzaraneste - umpic de bucurie pentru nefericirea altuia am voie si eu).

I have no life :))

LE: daca citesti, O., sper ca mi-ai pregatit locul pe canapea pentru finala. I bring the beer.

Mittwoch, 16. Juni 2010

Scuza

Am fost o gramada pe drumuri in ultima vreme, numa chestii scurte si plicticoase, si pe langa asta - e fotbal dom'le. Din nou, ca acum doi ani, incepe o actiune puternica de socializare, ca asa se intampla in grupuri de astea stiintifice multinationale.

Acum petrec o frumoasa seara de Iun..ahem NOIEMBRIE ascultand claxoanele elvetienilor bucurosi (1-0 cu Spania). Nici lor nu le vine sa creada. Eu nu is cine stie ce specialist in fotbal, dar am avut impresia ca prima repriza au jucat-o la 0:0, toti unshpe calare pe atacantii spanioli. In a doua repriza si-au tot dat cu stangul in dreptul si au reusit un gol bizar de ala cu "hop peste portar, preia mingea din spate de la aparator, iaca poarta". Pe langa asta, Alonso a dat in bara(ma rog, aici karma a rostogolit roata inapoi, si a dat si Derdiok o bara pentru elvetieni). Ceea ce ma aduce la ultima mea teorie, care spune ca pentru bara oamenii ar trebui sa primeasca 0.5 puncte :))).

In orice caz, sa vina careva care se pricepe si sa imi explice DE UNDE au fost 5 (CINCI) minute de prelungiri oficiale plus inca o lovitura de pedeapsa acordata de arbitru in minutu 4:59... sa ne crape la toti corasonu.

Si in continuare, va doresc spor la vuvuzelit, alora de va intereseaza si mai vin cu updaturi de microbist amator din cand in cand:).

Mittwoch, 2. Juni 2010

Despre ierburi

Mie imi plac florile. Cat mai colorate si mirositoare. B. e fan buruieni (de toate felurile). Pentru el lumea e minunata atat timp cat creste ceva verde in ghiveci.

Cum am facut anul asta culturile de primavara la el in balcon, eu am avut dreptul la doua ghivece unde am plantat frezii, iar el la sapte unde am pus dupa cum urmeaza: ridichi, ridichi, marar, patrunjel, busuioc, kerbel (???), bohnenkraut (??), leustean, menta si rucola.

Busuiocul si menta n-au iesit, celelalte au crescut dupa prima ploaie ca Fat Frumos intr-o zi. Si ne-am apucat de facut diverse salate. Eu, invatand in draci pentru certificatul de germana >:) nu m-am apucat sa ma uit in dictionar sa vad ce ii aia kerbel (semana cu patrunjelul) ori bohnenkraut (plantele is mici inca). Pana cand am gustat, si bohnenkrautul respectiv imi semana taaaare a ceva cunoscut, moment in care am zis hai frate sa ma uit in dictionar.

E cimbru. Sub numele lui de scena "Satureja hortensis". Sau cel putin asa zice Wikipedia la traducerea in romana. Dar - OROARE. Thymian, de il vand astia uscat la Coop si l-am pus eu in toate fripturile pana acu cica e TOT CIMBRU. Se cheama insa "Thymus vulgaris". Sau, in limba romana, cimbru de camp. Cu alte cuvinte, io am folosit pana acum o buruiana ordinara si ma intrebam de ce trebuie sa torn jumate de borcan odata ca sa aiba vag gust de "acasa la mama".

Acuma, eu cred ca romanii din strainatate is mai culti decat mine, dar in orice caz, daca citeste careva - Bohnenkraut e cuvantul cheie :).