Dienstag, 19. Mai 2009

Paspoalul

Stiti cum se zice la paspoal in engleza? Facing. Da in germana? Blende. Da in franceza? Bordure.


De ce stiu io lucrurile astea? Pentru ca mai greu decat orice cicat de ecuatie diferentiala de trei lei jumate e sa pui un nenorocit de PASPOAL la gatul unei tunici. Si o trebuit sa caut pe google si sa gasesc o gashca de forumuri de unde sa inteleg si io ce si cum se face (am gasit pe un site unde explicau cum se fac costume pentru elfi).


Dupa experienta asta le recomand tuturor celor cu un over-inflated ego si care cred ca stiu shit about shit sa faca oleaca de lucru manual. Imediat se invata umpic de humility.

 



 

Evident ca dupa asha hal de cusaturi nu am avut tupeul sa mi bag foarfeca in materialul bun. Well, back to the drawing board :)

 

Noul meu sat

Primul meu week-end de femeie-independenta-care-se-poate-distra-si-singura l-am petrecut impreuna cu Felicia pe stazile si dealurile de pe unde haladui io acuma.
Sambata n-am apucat sa fac prea multe pentru ca m-am trezit ca un parsh (in germana ii zice Siebenschläfer adiktelea un fel de ShapteSomnuri) la pranz, am dat o raita pe la Ikea sa ii iau papirusului meu o noua locuinta dupa care am venit acasa si am zis ca "stau numa cinci minute in pat". Evident am reiesit din casa la 4 dupa niste aghioase cum n-am mai tras din tinerete (la astia nu se doarme la pranz) si am purces la facut poze.
Astfel am descoperit multi cai hidosi de plastic:

 



Si pe verisorii lor exotici (tot hidosi, tot de plastic) 

 

 


 

Si niste balcoane/fatzade dragutze

 

 


Si, surpriza zilei, Piata Rosie. Da roshie frate. Cu "mashini" acoperite de un covor plasticat pe care oamenii stateau la soare ca mustele si lampi ciudate.

 


 

Sunt sigura ca mai sunt locuri frumoase de descoperit in oras (pe langa multele magazine de tzoale pe care le-am ochit deja), dar pentru asta va trebui sa asteptam urmatorul week-end de independenta :).

 

Duminica aveam planuri creative care mi-au fost date peste cap de soarele orbitor care m-a invadat prin ferestrele mansardei (DA, DA, in sfarshit stau intr-o mansarda; si da, e romantic cand ploua:)). Asha ca echipata cu o frumoasa harta am pornit pe unul din dealuri unde mi s-a explicat ca se gasesc trei lacuri dragutze. Trei iazuri (chiar, ce chestie, La Trei Iazuri !).

 

Pe drum am descoperit le Jet de Geneve in varianta lui est-elvetiana

 


 

Si dupa zece minute de urcat am ajuns la lacul nr.1 pe malul caruia oamenii stateau ca mushtele si pe care alti oameni incercau sa ii nimereasca pe inotatori cu barcute teleghidate. Altmiter, pashnica balta.

 



Dupa care mi-am gasit subiectul perfect sa testez noul teleobiectiv  si anume aceasta broasca hidoasa si pasaroiul de langa ea:

 
 
 


Sa observam deci parul din nasul broashtei hidoase:

 


Si de pe cheptul pasaroiului respectiv:
 
 


Un stativ ar fi fost bun la faza asta, pentru ca tunul ceala la zoom maxim are tot atata stabilitate in mana mea cat avea puscha cand luam lectii de tir si cu care, daca ar fi fost automata as fi impuscat gaurele gaurele intr-un cerc perfect in jurul tinteri.

 

Oh well, am ajuns la lacul 3. (Lacul 2 n-o meritat poze, desi era plin de carashi aurii dar si de jeg).

 
 
 



Foarte peaceful si acolo, numai bun de papat on inghetzata. Dupa care am luat-o incetishor spre casutza si am mai facut niste poze cu flooori:

 


 


 


 


 

Si de-aici de pe deal se vede pana haaat departe la Konstanz

 

 Sau pana mai aproape la catedrala

 


(super zoom, baby!).

 

Si voila, cam astea au fost marile mele descoperiri de week-endul asta. Concluziile sunt ca:

1) tre sa fac mai des poze - a fost incredibil de...catarthic (oare exista asha cuvant in .ro?)

2) tre sa incep sa imi prelucrez pozele in photoshop :P