Mittwoch, 19. Dezember 2007

dupa inca un tren de noapte...

 ...precedat de doua avioane, neste autobuzuri si niste taxiuri, am ajuns acasa. Stiti ce frumos ii la mine acasa? A niiiiiins si ii oarecum alb, cainele ii la fel de isteric si inca ma mai cunoaste si ma mai asculta si am baut vin fiert.

O sa mai scriu zilele astea ca is in vacanta si am timp de New Year resolutions si altele.
Da v am spus ce frumos ii la mine acasa?

 

zmrzlina

 Pentru ca am gura mare dupa ce beau bere, m am trezit ca in ultimul week end lucrator trebuie sa ma teleportez la Praga (deoarece am reusit sa imi conving niste colegi ca e un oras fain, care trebuie vazut, ca asa am auzit eu; desi eu glumeam, ei m au luat in serios si m au carat a doua zi sa ne luam bilete).

Desi a trebuit sa imi folosesc pantalonii de pijama drept izmene, pentru ca era un frig de ..un frig de, ideea a fost chiar buna pana la urma.

Dupa ce am fost alungati brutal din tren intr o statie secundara, ca trenul de la Basel nu ajungea pana in statia mare, ne am intalnit cu colegul bastinas, care urma sa ne fie ghid. Am baut o cafea de juma de litru, sa incepem bine ziua (oamenii astia nu calculeaza nik in mililitri, totul e e la juma de litru in sus, fie ea cafea, bere sau vin fiert) si am pornit spre celebrul castel (cunoscut si sub numele de Hrad).

Desi partile cele mai interesante nu sunt deschise pentru public, am vazut cele doua biserici importante (Sf. Vitus si Sf. Jiri / sau Gheorghe), sala de ceremonii si aleea aurarilor. Am intrat pe shest si in camerele de tortura, unde ne am bucurat din nou ca nu ne am nascut in evul mediu (prima data ne bucurasem ca nu trebuia sa purtam armuri fara protectie pentru partile intime, respectiv fara orificii pentru diversele nevoi fiziologice).

Dupa castel, care ne a luat fo trei ore, am mancat la ceva restaurant din centrul nou (muuult si bun si tare ieftin si cu un nume imposibil de pronuntat). Ne am dat apoi seama ca noi de cativa ani buni locuim la tara si n am mai apucat manifestari culturale, asa ca am mers la filarmonica, unde era ceva concert de Dvorak. Incantatoare experienta, mai ales ca eram imbracati fix ca oamenii de care radeam io si cu fundul in Iasi cand mergeam la concerte.

Dupa inca niste beri, ne am indreptat spre hostel (ieftin, bun, curat, am numaru de telefon pentru doritori) unde am dormit cu spume (compensare pentru trenul de noapte).

A doua zi am trecut pe podul Karol, am vazut orasul vechi, cartierul evreiesc, ceasul astronomic si cam asta a fost momentul cand mie mi s au terminat bateriile la aparat, asa ca am purces spre activitati mai calduroase si mai profane, ca de exemplu shopiiiiiing.

Orasul fain, oamenii de treaba, limba in schimb imposibila. Am glumit cu oamenii si le am spus ca la Roata Norocului in ceha se cumpara consoane, ca vocalele oricum nu folosesc la nik.

Pozele sunt ca de obicei pe Picasa, aici

Donnerstag, 13. Dezember 2007

Satisfactii stiintifice

Acuma, vorba colegei mele care a facut poza asta, cand vezi asha treaba la 8 dimineata, oare la ce te gandesti toata ziua?

 

 

Montag, 10. Dezember 2007

Dienstag, 4. Dezember 2007

Lazy asssss

 ...blogging wise, ca altfel, am timp pentru o gramada de cacaturi (panicking de exemplu).

1) Am fost la vot. Acuma stiu si io unde e ambasada Romaniei. Ca n a folosit la nik, asta ii partea a doua dar...

2) Cu aceasta ocazie am aflat ca la Basel se intamplau "Cultural escapes - Zum lachen trauriges Romania" - adik da, o serie de filme, piese de teatru, conferinte si expozitii despre cum facem noi haz de necaz, rasu-plans balega de manz (da, mi e dor de tataia...). Am apucat sa vad doar o piesa, Crumbl's de Lia Bugnar (sper ca nu i am scris greshit numele), jucata de Green Hours. Dorina Chiriac e o bestiala. Ca si ceilalti de altfel. Si am ras cu lacrimi. Dupa care am bocit cu spume.

3) Urasc sistemul medical din Elvetia. Cred ca o sa incep sa ma duc mai des la biserica

4)  Iubesc pietzele de Craciun. Si adventul. Noi de ce n avem asha o treaba, sa primim 24 de cadouri pana la Craciun? Ma rog, am timp sa recuperez.

5) Felicia is back, but not in business (tiiiiiiiiiiimp, n am tiiiiiiiiiimp)

6) POST ITS rule.